MNZonnepanelen: een frisse wind in de zonnepanelen branche

MNZonnepanelen is een jong bedrijf, opgericht ten tijde van corona. Een nieuwe speler in een grote markt, maar met een frisse blik en een van Solar Monkey’s nieuwste klanten.

Q: Wie is MNZonnepanelen?

MNZonnepanelen is een jong bedrijf. Tijdens corona hadden we niet zoveel te doen en we wilden al langere tijd voor onszelf beginnen. Dit was het perfecte moment om echt concreet na te denken over wat we dan zouden willen doen. Groene stroom is de toekomst en wij willen graag deel uitmaken van deze transitie. Sinds een maand of 6 zijn we daarom begonnen met het verkopen van zonnepanelen. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een nieuwe website en werken we hard om ons assortiment uit te breiden met onder andere laadpalen, batterijen en airco’s.

We zijn een nieuwe speler in een grote markt met veel concurrentie, maar we denken een frisse blik te kunnen bieden en een nieuwe wind te laten waaien door de branche. We zijn er op gebrand de klant zo goed mogelijk te helpen en focussen hiervoor op een 24/7 service systeem. We zijn altijd bereikbaar om problemen van onze klant te verhelpen!

Q: Wat was de reden om voor Solar Monkey en Zonnegarant te kiezen?

Toen we net begonnen waren we klant bij Technische Unie. Via hen kwamen we bij Solar Monkey terecht. Vooral toen we begonnen te groeien en meer offertes moesten gaan maken ontstond er de behoefte voor een tool om dit voor ons te doen. Solar Monkey bood hierin een oplossing.

Eenmaal klant kwamen we ook in aanmerking met stichting Zonnegarant. In eerste instantie hebben we hier even over getwijfeld, maar zijn nu blij dat we het standaard aanbieden. Sommige klanten vinden het overbodig, of aan de dure kant. Dit weegt voor ons niet op tegen de positieve effecten van de garantie. Iedere keer als we de Zonnegarant brochure meenemen naar de klant, maken we er weer een feestje van.

Q: Hoe is het werken met Solar Monkey en Zonnegarant?

Zoals ik al zei, zijn we een jong bedrijf. Na een fase van opstarten en opschalen beginnen we nu een flow te krijgen. Deze en vorige maanden zijn we hard gegroeid en mede dankzij Solar Monkey hebben we meer offertes kunnen maken en is de conversie voor sommige projecten ook hoger geweest.

”Solar Monkey heeft ons geholpen om een schaalbaar adviesconcept te creëeren.”

Q: Hoe reageren jullie eindklanten op Zonnegarant?

Wij kopen leads in, bijvoorbeeld bij offerte.nl, en dan worden we vergeleken met 3 andere partijen. Het belangrijkste punt voor de klant is de prijs. Wat wij proberen is om het totaalplaatje aan te bieden voor een marktconforme prijs.

De klant reageert positief. Zonnegarant biedt 10 jaar aan zekerheid en veel klanten vinden dat erg fijn. Voor de ander maakt het minder uit, maar wat we merken is dat ze onze garantie toch onbewust vergelijken met andere partijen. Dit geeft ons een streepje voor op de concurrentie.

Q: Wat is jullie eigen ambitie voor de komende jaren?

Binnen nu en twee drie maanden willen we ons eigen installatieteam hebben. De eerste trainingen staan al op de planning om onze jongens goed op te leiden. Verder werken we momenteel vooral vanaf huis en vanuit de installateur, maar met de komst van ons eigen installatieteam willen we ook graag een eigen loods. Daarnaast willen we meer de algemene energiemarkt betreden. Onze focus ligt nu enkel bij zonnepanelen, maar wel willen gaan uitbreiden met laadpalen, airco’s en batterijen. Op de korte termijn proberen we grote stappen te maken en we leren gaandeweg een hoop. 

Onderwerpen:

2021-06-10T10:14:19+01:00