Accurate monitoring in samenwerking met Xemex

Xemex

Weer een grote stap voor de Solar Monkey Relax! De eerste Xemex Landis + Gyr meters zijn namelijk bij installaties van 365Zon geplaatst. Deze kastjes zorgen ervoor dat we alle aangesloten systemen accuraat kunnen monitoren. Met de stabiele GPRS-verbinding kunnen we de prestaties van de zonnepanelen beter analyseren dan ooit. Handig, want hiermee kan je als installateur extra service bieden.

Een stap vooruit

Tot voor kort lazen we de opbrengstdata uit via een koppeling met de omvormerportal, maar dit ging niet altijd goed. De verbinding tussen de omvormer en het internet ging toen via het wifi-netwerk van de consument. Als de Netflix serie van de eindgebruiker niet laadde – waar helaas nog steeds genoeg mensen last van hebben – kregen wij incomplete data binnen. Als de consument de wifi resette, dan gingen bij onze analisten de alarmbellen af.

Xemex Landis + Gyr meter

Toekomstbestendig

Die problemen zijn met de Xemex kastjes verleden tijd. Deze lezen we namelijk uit via het stabiele GPRS, waardoor we altijd accurate data binnenkrijgen. We leggen momenteel de laatste hand op het optimaliseren van het uitlezen van de data. Daarnaast zorgen we voor een koppeling tussen de opbrengstdata en het ontwerp in de Solar Monkey app. Daarmee kunnen we dagelijks de verwachte opbrengst met de daadwerkelijke opbrengst vergelijken. Zo kunnen we onderprestatie of uitval meteen detecteren. Op die manier weten we niet alleen wat het systeem doet, maar ook wat het zou moeten doen.

Probeer het zelf

Probeer nu een gratis demo om de voordelen zelf direct te ervaren!

Gratis demo

Onderwerpen:

2021-05-06T12:11:39+01:00