Een batterij toevoegen aan een zonnepanelen systeem wordt een fluitje van een cent

Door de stijgende energieprijzen en het afbouwen van de salderingsregeling de komende jaren, wordt het voor consumenten steeds interessanter om een batterij toe te voegen aan hun zonnepanelen systeem. Solar Monkey is hier zich van bewust, en wilt zo snel mogelijk zorgen dat via onze software consumenten hier gebruik van kunnen maken. Vandaar dat wij hier direct mee aan de slag zijn gegaan.

Stijgende energieprijzen bieden kansen

Voor huishoudens met een variabel energiecontract of een aankomend nieuw contract, gaat de contractprijs enorm stijgen. Dit komt door de verwachte stijging in energieprijzen komend jaar. Dit is opzichzelfstaand niet direct positief nieuws, maar dit biedt voor huishoudens met zonnepanelen gigantische kansen waar Solar Monkey graag in mee denkt.

Door een batterij aan te sluiten aan een zonnepanelen systeem, kan de overtollige energie die het systeem opwekt gemakkelijk lokaal opgeslagen worden. Zo kan deze energie op een moment dat de panelen minder effectief zijn direct gebruikt worden zonder stroom van het net in te kopen. Dit bespaart op de lange termijn veel kosten!

Solar Monkey maakt het mogelijk

Solar Monkey is een frontrunner op het gebied van zonne-energie software en daarom is het binnenkort al mogelijk om gemakkelijk een batterij toe te voegen aan een nieuw in te tekenen systeem. Dit is binnen een paar klikken zo gedaan en automatisch wordt ook de opbrengst, het verbruik per uur en de degradatie van de batterij berekend.

Wil jij meer over onze software leren? 

Vraag dan een gratis demo aan bovenaan de pagina of neem contact met ons op via info@solarmonkey.nl.

2021-10-05T14:50:40+01:00