Gelanceerd: de nieuwe financiële calculator van Solar Monkey

Financiële calculator

Met de introductie van een uitgebreide financiële calculator heb je met Solar Monkey een krachtige tool in handen om een simpele en betrouwbare offerte te bouwen. Genereer een terugverdientijdtabel en neem het effect van onder andere zelfconsumptie, vervangingskosten van de omvormer, onderhoudskosten en eventueel een lening mee in de berekening. Ook subsidies zoals de SDE kunnen in je berekening verwerkt worden. Hiermee kun je altijd een betrouwbaar financieel plaatje presenteren aan je klanten. Uiteraard worden alle resultaten met één druk op de knop direct zichtbaar in de offerte. Na een  succesvolle introductie in o.a. Spanje zetten we deze functie nu voor iedereen aan.

“Deze langverwachte update met terugverdien- en productie & verbruik grafieken is een mooie vooruitgang!” – Michael van Gaalen, Solar NRG Spanje

Consumptieprofielen

Met de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023 wordt het consumptieprofiel van je klant een leidende factor voor de berekeningen. Het moment van terug levering is bepalend voor de besparing, dus het maakt dan nogal een verschil wanneer de klant elektriciteit verbruikt. Als het elektriciteitsverbruik vooral overdag piekt, dan zal het aandeel zelfconsumptie veel groter zijn dan wanneer de piek ‘s nachts is.

Hierin voorziet Solar Monkey door een consumptieprofiel voor elektriciteitsverbruik van de klant te selecteren tijdens de opmaak van de financiële berekeningen. Er zijn 5 smaken: dubbele piek, avondpiek, dag focus, hele dag en nacht en nachtfocus. Met speels gemak kun je nu een accurate tabel met de terugverdientijd genereren. Verder kun je een dynamische productie- en verbruikgrafiek (voor zowel zomer als winter) simuleren!

Financiële instellingen per klanttype

In een steeds dynamischere zonnepanelenmarkt is het belangrijk dat je berekeningen matchen met de financiële voorwaarden en achtergrond van je klant. Dit kan een consument zijn, maar ook een grootzakelijke klant. Voor beiden gelden verschillende regelingen, zoals een BTW teruggave voor de consument of een fiscale afschrijving voor de commerciële klant. Ook kun je werken met een prijsindexering van de energieprijs, die vervolgens in de opbrengsten wordt verrekend.

Solar Monkey heeft het makkelijk voor je gemaakt om al die instellingen te managen. Je kunt nu naar eigen inzicht een financieel profiel samenstellen. Voor ieder type klant zijn de instellingen vooraf klaar te zetten.

Verdere details in de financiële opbrengsten en kosten

Zelfs aan de kersen op de taart heeft Solar Monkey gedacht. In je berekeningen kun je meenemen dat de omvormer binnen een aantal jaar vervangen dient te worden en wat daar de kosten van gaan zijn.  Ook Onderhoudskosten en overige kosten kunnen gemakkelijk meegenomen worden. Wanneer er een subsidie beschikbaar is (bijvoorbeeld SDE) kan dat inzichtelijk gemaakt worden en wanneer de kosten (deels) gefinancierd worden door een lening is dat ook eenvoudig in te stellen.

Tot slot kun je het effect van alle parameters over een periode van 25 jaar via een detailoverzicht bekijken. En natuurlijk is de afbouw van de salderingsregeling verwerkt!

Klaar voor de toekomst

Met de nieuwe financiële calculator ben je met Solar Monkey helemaal klaar voor de toekomst.

Probeer nu een gratis demo om de voordelen zelf direct te ervaren!

Gratis demo

Onderwerpen:

2021-06-03T10:32:32+01:00