Nieuwe luchtfoto’s en hoogtedata Vlaanderen en Wallonië

Goed nieuws! Bij Solar Monkey hebben we luchtfoto’s verkregen van een aantal gemeenten in Vlaanderen (bruin gekleurde gemeenten in de afbeelding hier boven). Daarnaast hebben we voor heel Wallonië nu ook de beschikking over nieuwe luchtfoto’s met hoogtedata! Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen dit voor jou heeft

Luchtfoto’s

Solar Monkey zonnepanelen software maakt gebruik van luchtfoto’s om een accuraat legplan te ontwerpen. Doordat luchtfoto’s nooit loodrecht van boven naar beneden worden genomen, zit er altijd een perspectiefvertekening in. Omdat we bij Solar Monkey toegang hebben tot de metadata, kunnen we de zonnepanelen automatisch laten meeschalen met die perspectiefvertekening. Op die manier zorgen wij ervoor dat jij je panelen onder de juiste hoek kan intekenen, waardoor je legplan altijd past. Meer weten? Klik dan hier.

Hoogtekaarten

Daarnaast is er voor Wallonië nu ook een hoogtekaart beschikbaar. Dit maakt de opbrengstberekening nog nauwkeuriger, omdat we verliezen van omliggende obstakels mee kunnen nemen in de berekening. Meer weten over schaduwanalyse? Klik dan hier.

Nog nauwkeuriger berekeningen

Dankzij deze nieuwe update van de kaartlagen in Wallonië geïmporteerd en geactiveerd. In combinatie met luchtfoto’s en een correctie op de perspectiefvertekening, maak je nu automatisch nog nauwkeuriger berekeningen. Dit is goed nieuws! Zonnepanelen kunnen op deze manier veel efficiënter en tegen nog scherpere prijzen worden aangeboden, terwijl de installateur een gezonde winstmarge houdt.

2021-06-15T14:23:16+01:00