Hoe werkt Solar Monkey zonnepanelen software?

Vroeger moest je de daken op voor het inmeten van zonnepanelen en voor een offerte met een accuraat legplan was je zo enkele dagen kwijt. Dankzij Solar Monkey zijn deze tijden voorbij! Onze software maakt het voor iedereen mogelijk om snel en accuraat zonnesystemen te ontwerpen, verkopen en onderhouden. In dit artikel leggen we je uit hoe we dat doen.

Ontwerp nauwkeurige systemen binnen 1 minuut

Het maken van een legplan

Met RapidPanel™ teken je zonnepanelen in op luchtfoto’s. Zo ontwerp je binnen 1 minuut een nauwkeurig zonnesysteem. Tegenwoordig kun je met verschillende softwarepakketten een zonnepanelen legplan op een luchtfoto intekenen. Een luchtfoto is altijd redelijk op schaal, maar helaas nooit precies recht van boven genomen. Andere software worstelt daarom met het perspectief en bepaling van de dakhoek. Gelukkig hebben we daar bij Solar Monkey iets op bedacht! Met een combinatie van luchtfoto’s, 3D hoogtedata en een paar slimme koppen zorgen we ervoor dat het perspectief van de foto exact wordt berekend en dat de panelen daarop worden ingeschaald. Bovendien wordt de dakhoek automatisch berekend. Zo kun jij gemakkelijk vanachter je computer de panelen intekenen.

Wil je meer uitleg over het maken van een accuraat legplan? Klik dan hier.

Eenvoudig een stringplan maken

De volgende stap is het combineren van de juiste strings met de juiste omvormer. Deze keuze is niet altijd vanzelfsprekend. Naast de juiste combinatie van panelen en omvormers, kan ook schaduwwerking de keuze beïnvloeden. Bij ons maak je eenvoudig een stringplan op basis van het eerder gemaakte zonnepanelen legplan. De software adviseert je hierbij over de best passende omvormers. Op die manier is de slimste keuze snel gemaakt!

Betrouwbare berekeningen met 3D schaduwanalyse

Elk ontwerp komt met een betrouwbare opbrengstcalculatie via 3D schaduwanalyse. Door luchtfoto’s te koppelen aan 3D hoogtekaarten kunnen onze gebruikers op een normale foto zonnepanelen intekenen en tóch rekening houden met omgevingsfactoren die schaduw veroorzaken. Door middel van een 3D-hoogtekaart van de gehele omgeving kunnen we een reële berekening maken van de schaduw van omliggende gebouwen en bomen. Dankzij deze 3D data en schaduwanalyse krijgt je klant altijd een accurate schatting. Onze rekenmodellen zijn ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. Dit kwaliteitsstempel mag je op elke offerte uitdragen. Zo wek je direct het nodige vertrouwen. Uw potentiële klant zoekt de installateur die hun beloftes waar kunnen maken. Daarom is een betrouwbare berekening vooraf essentieel.

KNMI weerdatabases

Solar Monkey software is gekoppeld aan de weerdatabases van het KNMI. Zo weten we precies hoeveel zonne-instraling jouw systeem kan verwachten. Dit maakt je berekeningen betrouwbaarder, omdat ze rekening houden met weer- en instralingspatronen. We monitoren dagelijks de opbrengst van duizenden zonnepaneelsystemen en vergelijken dit met de door onze software berekende waarden

Benieuwd hoe het gebruik van 3D hoogtekaarten precies werkt? Klik dan hier.

Tijd om te verkopen

Stuur strakke offertes in jouw huisstijl

De offerte is hét instrument om te overtuigen en daarmee het belangrijkste document uit jouw verkoopproces. Met onze software maak je deze met één druk op de knop. Zo voorkom je dat je uren bezig bent met de offerte voor een klant. Voor het ontwerp bieden we een aantal standaard templates aan die je direct kunt gebruiken. Liever helemaal jouw eigen huisstijl? Dan richten we dat samen in!

CRM integratie

Een zonnesysteem-ontwerp is slechts een stukje van het volledige verkoopproces. Bij Solar Monkey willen we onze klanten ondersteunen in een zo soepel mogelijk en volledig proces. Daarin is goede CRM onmisbaar. In de alledaagse drukte raak je snel het overzicht kwijt. Dat terwijl tijdig opvolgen cruciaal is voor effectieve verkoop. Met het juiste CRM pak je deze controle terug. Wij bieden een volledig geïntegreerde oplossing met onze partner Pipedrive, het simpelste CRM ter wereld. Dit helpt je om meer resultaat te boeken. Gebruik je zelf al een ander CRM-systeem? De meeste systemen zijn eenvoudig aan Solar Monkey te koppelen.

Meer weten over de samenwerking met pipedrive? Klik dan hier.

Met Solar Monkey zonnepanelen software maak je met gemak meerdere legplannen met verschillende panelen of met een andere indeling. Omdat we met hoogtedata en schaduwcalculaties werken, heb je altijd een nauwkeurig resultaat. Maak eenvoudig een gepaste offerte en neem controle over het verkoopproces met goede CRM. Natuurlijk helpen we je hierbij op weg. Onze Monkey Academy bevat alles wat je nodig hebt om een expert te worden. Zo verkopen we samen efficiënt de zon!

2021-05-06T08:11:18+01:00