“Om opdrachtgevers meer zekerheid te bieden met een hoogwaardig ontwerp gaan dé gecertificeerde opleider voor zon-minnend nederland en de marktleider in software-programma’s voor PV-systemen de samenwerking aan. Donderdag 27 september start de eerste training.”

Tijdens de cursus leren ontwerpers, calculators en installateurs van PV systemen de ins- en outs van het het ontwerpen van PV-systemen met computerprogramma’s. Thema’s zijn onder andere: waar zitten de voordelen en de aandachtspunten en hoe kun je eenvoudig en snel op afstand een zonnesysteem ontwerpen. Na het algemene theoretische deel gaan de deelnemers met het programma aan de slag. Doordat Solar Monkey de panelen automatisch relateert aan de dakhelling, weet de tekenaar en calculator ook of het systeem past, en kan door de automatische koppeling van het programma met 3D hoogtedata direct een accurate opbrengstberekening voor de klant maken. Solar Monkey gebruikt rekenmodellen die in samenwerking met de TU Delft zijn ontwikkeld. Daarmee kan sneller en accurater worden geoffreerd vóór installatie en betere monitoring en service worden geleverd ná installatie

BDA Opleidingen is door de Rijksoverheid geaccrediteerd als opleider van gecertificeerde zon-monteurs en installatiebedrijven, het instituut biedt in die hoedanigheid het complete cursusprogramma op het gebied van zonne-energiesystemen, van ontwerp en advies tot monteren en installeren.

Na de cursus weet de deelnemer hoe hij eenvoudig en snel een zonnesysteem kan ontwerpen en wat er bij de opbrengstberekening komt kijken. Offreren gaat daarmee sneller en achteraf kan meer zekerheid worden gegeven met actieve monitoring van de geïnstalleerde zonnesystemen. Deelnemers aan de training krijgen 10 gratis credits van Solar Monkey mee om bij de eerste projecten het geleerde in de praktijk te brengen. Daarnaast ontvangen zij 50% korting op de aanschaf van de eerste programma’s (t.w.v. € 237,50) bij Solar Monkey.

Direct inschrijven voor de eerstvolgende training op 27 september? Ga dan naar de website van BDA opleidingen en schrijf je direct in!

Heb jij ook de ambitie om groter te worden? Wij helpen je vooruit! Probeer eens een gratis webinar.

Jan Pieter, Chief Monkey

Loop voorop met onze nieuwsbrief

Waar wacht je nog op?

Sluit je aan bij de honderden installateurs
die al zorgeloos de zon verkopen.

Gratis proberen