“De bizarre schade kwam pas aan het licht toen ze naar buiten keken…”

 Heftige winstoten van storm Ciara hebben afgelopen weekend voor enorme schade gezorgd in het zonnepanelenpark van Eneco. Méér dan 200 zonnepanelen waaiden weg die in de omgeving veel schade hebben veroorzaakt.

© LSITweehonderd zonnepanelen sneuvelden.

De melding kwam rond 22.30 uur vanuit de steenbakkerij Wienerberger in Kortemark waar het zonnepanelenpark van Eneco op is gevestigd. Een zware windstoot tilde een deel van het dak op bij de loods waar de bakstenen worden gemaakt. In het bedrijf was op dat moment een productieteam aan de slag. Zij zijn gelukkig niet gewond geraakt.

Na de schrik kwam de bizarre schade pas aan het licht toen er naar buiten werd gekeken. De zonnepanelen die eerst op het dak lagen werden nu als een speelbal de lucht in geslingerd. Enkele zonnepanelen hebben het dak van meerdere auto’s doorboord, en ook het metaalconstructiebedrijf in de buurt heeft door de scherpe zonnepanelen meerdere gaten in het dak.

En de rest van Nederland en België

Niet alleen het zonnepanelenpark van Eneco heeft onder de heftige omstandigheden van storm Ciara geleden. Ook meerdere particuliere woningen in Nederland en België maakte melding van vallende zonnepanelen of heftige schade.

Heb jij ook de ambitie om groter te worden? Wij helpen je vooruit! Probeer eens een gratis webinar.

Jan Pieter, Chief Monkey

Stay informed by subscribing to the newsletter

    Waar wacht je nog op?

    Sluit je aan bij de honderden installateurs
    die al zorgeloos de zon verkopen.

    Gratis proberen