TU Delft ontwikkelt snellader voor elektrische auto

Solar Monkey’s ontwikkelingspartner, de TU Delft, heeft een snellader ontwikkeld waarmee auto’s direct kunnen worden opgeladen met stroom uit zonnepanelen (bijvoorbeeld die op je eigen dak). Het stroomnet is daardoor dus niet meer nodig als tussenstap om te laden.

Een doorbraak voor de duurzame elektrische auto. Elektrische auto’s kun je namelijk pas echt duurzaam noemen, als je die auto ook daadwerkelijk oplaadt met duurzaam opgewekte stroom.

Het stroomnet is niet meer nodig als tussenstap en bovendien werkt de snellader twee kanten op. Je kan je elektrische auto opladen met zonnestroom, maar ook de energie uit de batterij van de auto gebruiken om bijvoorbeeld je huis van elektriciteit te voorzien.

‘Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, en normaal moest deze gelijkstroom uit zonnepanelen eerst worden omgezet in wisselstroom voordat je een elektrische auto kon gaan opladen’, zegt prof. Pavol Bauer van de TU Delft. ‘Met onze lader (10 kW) hoeft dat dus niet meer: een belangrijke stap vooruit.’

Eind dit jaar wordt verwacht de snelladers commercieel beschikbaar zullen zijn.

Lees het gehele artikel hier.

csm_DIG-it_c09836e438

One thought on “TU Delft ontwikkelt snellader voor elektrische auto

  1. Leo De Wael Reply

    Enig idee wanneer dit rechtstreeks laden van de auto uit de zonnepanelen betaalbaar beschikbaar zal zijn (DC-to-DC)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *