Rukwinden, rondvliegende dakpannen en omgevallen bomen. Na Dudley en Eunice stelt storm Franklin ons vandaag flink op de proef. De schade loopt al in de miljoenen en ook vandaag blijven huiseigenaren angstvallig hun dak inspecteren. Want inmiddels heeft bijna 1 op de 5 woningen geïnvesteerd in zonnepanelen, en daarmee ligt er flink wat kapitaal op de Nederlandse daken. Helaas zagen veel particulieren dat kapitaal letterlijk ten gronde worden gericht, want naast dakpannen raakten ook veel zonnepanelen aan lager wal.

 

Niet-zichtbare schade vermindert rendement

Het mag duidelijk zijn dat die panelen je huis niet meer van duurzame energie gaan voorzien, maar ook als je zonnepanelen de storm doorstaan kan niet-zichtbare schade het rendement van je panelen flink verminderen. En dat merk je meestal pas als we de zon weer wat vaker mogen zien. Maar wil je niet straks voor een voldongen feit staan, dan kun je ook actief de werking van je zonnepanelen monitoren met de Solar Monkey software.

 

Maximale prestatie zonnepanelen

Installateurs zijn al langer bekend met onze slimme software, maar wij zijn er ook voor particulieren die het beste uit hun zonnepanelen willen halen. Op basis van data en data-analyse kan onze software jou precies vertellen of de prestaties van je panelen ook voldoen aan de verwachtingen. Hierbij berekent de software niet alleen hoeveel je systeem afhankelijk van de KNMI-weersvoorspelling moet opbrengen, maar ons team monitort ook of je panelen naar behoren functioneren.

 

Monitoren prestatie en schade

Want het feit dat jouw zonnepanelen deze drieling storm hebben overleefd zegt misschien iets over de installatie, maar niets over de prestatie. Een defecte optimizer zie je niet vanaf de grond, maar hebben wel direct invloed op hoe goed je systeem functioneert. Onze software kan deze schade wel signaleren, waardoor je ook direct actie kunt ondernemen. Het is dan wel te hopen dat je een goede opstalverzekering hebt afgesloten, want in meer dan de helft van de gevallenwordt niet-zichtbare schade niet gedekt.

 

Solar Monkey software

Achter de wolken schijnt de zon, maar wil jij direct weten hoe jouw zonnepanelen de storm hebben doorstaan? Solar Monkey zorgt voor een zonniger perspectief. Wij helpen als expert het maximale uit jouw zonnepanelen te halen. Start direct met monitoren. Meer info info@solarmonkey.nl

 

#SolarMonkey #Zonneenergie #zonnepanelen #software #storm #schade #dataanalytics #monitoring #app