Het lijkt wel alsof heel Nederland in één keer overstag is gegaan, want zonnepanelen zijn niet aan te slepen. En datzelfde geldt voor installateurs die de arbeidsmarkt instromen. De schoen wringt niet, maar hij knelt. En toch wil iedereen het liefst zo snel mogelijk een paar mooie panelen op het dak. Het plaatsen van zonnepanelen kost nu eenmaal een bepaald aantal uren, maar waar in het proces kunnen we dan wel winst behalen? 

 

Tijd winnen

Ons antwoord: in de voorbereiding kunnen we tijd winnen! Zodra je een offerte aanvraag binnen krijgt, is het inmeten van het zonnesysteem een tijdrovende klus. Je moeten het dak schouwen, tekening maken, offertes inrichten etc. Een installateur is gemiddeld 10 uur kwijt aan dit proces. En dan is er nog geen enkele zekerheid dat je akkoord krijgt op de offerte. Als een klant na dit inefficiënte proces je vervolgens geen opdracht geeft ben je al 10 uur van je super drukke werkweek verloren aan… niets. 

Offerte in 1 minuut

Solar Monkey vindt dat dit anders kan en met onze slimme software kunnen wij je garanderen dat dit zo is. Binnen 1 minuut, echt één minuut, maak je een overzichtelijke offerte, waardoor je klanten supersnel kunt bedienen én je acquisitiekosten dalen met 61%! Zo wordt offertes maken ook nog eens leuk en je houdt tijd over voor het echte werk: de installatie van zonnepanelen. 

Accuraat en veelbelovend

Naast de offertefunctie biedt onze software de mogelijkheid om een volledig legplan voor het zonnesysteem binnen één uur op tafel te leggen. Bovendien maakt de slimme app zeer accurate berekeningen, waardoor je klanten zekerheid kunt geven over de opbrengst van hun systeem. Na installatie kunnen zij dit eenvoudig monitoren via de Solar Monkey app. Dus stop met tijdrovende en weinig inspirerende offertetrajecten en besteed je tijd aan het verduurzamen van onze leefomgeving. 

Wil jij je klanten beter kunnen bedienen en meer tijd overhouden? Probeer dan onze software op de proef en merk direct verschil in je werk en energie!

#SolarMonkey #Zonneenergie #zonnepanelen #verduurzamen #hernieuwbareenergie #tijd #installateur #app