“Iedereen actief in de markt van zonne-energie weet dat efficiënt werken van levensbelang is. Software kan organisaties helpen om snel en nauwkeurig te werken. In de vernieuwde software van Solar Monkey zijn verbeteringen doorgevoerd zoals aangedragen door gebruikers van de software. De belangrijkste feedback is nu verwerkt in een nieuwe versie van de ontwerp software. Deze week is de lancering, een aantal ervaren klanten kreeg alvast een kijkje achter de schermen en zag de volgende verbeteringen qua tijdswinst en gebruiksgemak.”

1. Sneller verschillende versie maken en vergelijken

Klanten zijn kieskeurig en willen iets kunnen vergelijken. Daarom is het fijn dat gebruikers nu tussentijds verschillende versies van een legplan kunnen opslaan, met bijvoorbeeld een andere lay-out op het dak of verschillende materialen ter vergelijking.

2. Makkelijker zonnepanelen verwijderen en óók weer bijleggen

Met de relatief kleine Nederlandse daken waarop geregeld obstakels te vinden zijn, zal met vaak één of meerdere zonnepanelen willen weglaten in een legplan. Of juist wat extra panelen bijtekenen rondom een dakraam of dakkapel. Dat dit nu kan scheelt veel tijd in het ontwerpproces.

3. Eenvoudiger een ‘veld’ draaien voor de juiste oriëntatie

Voor een nauwkeurige berekening van de toekomstige opbrengst van een zonne-systeem is de oriëntatie (azimuth) ten opzichte van het zuiden van groot belang. Net als voor een duidelijke weergave voor de consument van het beoogde legplan. Een paar graden verschil kan zowel qua uitkomst als visueel een groot verschil maken. De nieuwe versie biedt de mogelijkheid om eenvoudig een ingetekend grid aan te klikken en met muis te draaien zonder extra handelingen.

4. Vooraf de rij-afstand tussen zonnepanelen invoeren

Veel gehoorde feedback van gebruikers was dat het intekenen van platte daken werd belemmerd omdat de ‘rijafstand’ tussen de zonnepanelen pas na het intekenen van een initieel grid kon worden bepaald. Hierdoor werden vaak te veel of juist te weinig zonnepanelen ingetekend, waarna dit handmatig moest worden aangepast. Dat is nu gelukkig verleden tijd waardoor het intekenen op platte daken soepeler zal verlopen. Men kan ook vooringestelde rijafstanden op basis van het gewenste type onderconstructie aangeven. Zeker gezien de SDE+ trend waarin meer en meer grote daken worden benut voor zonnestroom zal dit grote verbetering blijken.

5. Foutje gemaakt? Ga terug in de tijd met Control+Z

Je staat onder tijdsdruk en klikt dat verkeerd zonnepaneel aan of je typt gehaast een fout getal in. Geen probleem, de developers hebben een Control+Z (of Command+Z voor iOs) functie ingebouwd. Zo maak je je fout ongedaan en kan je verder waar je gebleven was. Wil je alleen even kijken wat het verschil was van je wijziging? Dan ga je weer vooruit met Control+Shift+Z

Lancering met 9 uur durende webinar Marathon

Vanaf donderdag 16 november is de vernieuwde software officieel live. “Die hele dag gaan we gebruikers ondersteunen met een 9 uur durende live-webinar, zegt Matthijs Groot, product specialist bij Solar Monkey. “ieder heel uur start een centrale uitleg van de functionaliteiten, waarna de mogelijkheid bestaat om live vragen te stellen.” Aanmelden kan via de Solar Monkey website, waar men ook een gratis demo-account kan aanvragen om zelf de software te proberen.

Over Solar Monkey en de toekomst

In Juni 2016 kwam Solar Monkey voor het eerst op de markt met een software product. Het doel: een applicatie waarmee installateurs en adviseurs zonnesystemen kunnen ontwerpen en de opbrengsten nauwkeurig kunnen berekenen. Uniek daarin is de automatische schaduwanalyse zoals ontwikkeld aan de TU Delft.

Sindsdien is het jonge bedrijf bezig geweest met verbeteringen en aanvullende diensten. Door een grote betrokkenheid van nieuwe en klanten van het eerste uur is veel feedback verzameld. Hiermee is het team van developers aan de slag gegaan om een nieuwe editor te kunnen lanceren. Deze staat voor iedereen live vanaf donderdag 16 november.

“Hier houdt het niet op” vertelt Jan Pieter Versluijs, CEO bij Solar Monkey, “de nieuwe editor is een goede stap vooruit en we hebben nog veel ambities op ons lijstje” De Delfste start-up wilt volgend jaar een internationale versie lanceren en ziet nog ruimte om de software flexibeler te maken zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid. Ook zullen gebruikers van Solar Monkey meer zekerheid voor hun klanten kunnen bieden met Zonnegarant producten. “We kijken altijd uit naar de feedback en nieuwe ideeën die ons vanuit de markt bereiken” zo besluit Versluijs.

Heb jij ook de ambitie om groter te worden? Wij helpen je vooruit! Probeer eens een gratis webinar.

Jan Pieter, Chief Monkey

Stay informed by subscribing to the newsletter

    Waar wacht je nog op?

    Sluit je aan bij de honderden installateurs
    die al zorgeloos de zon verkopen.

    Gratis proberen