De afgelopen tijd zijn de energieprijzen enorm gestegen. Dat maakt het voor steeds meer consumenten interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Met zonnepanelen kun je flink besparen op je energieprijs. En aangezien die prijzen enorm zijn gestegen is dat bijna noodzakelijk. Maar waar komt deze grote stijging precies vandaan? Welke invloed hebben zonnepanelen op de energiekosten? En hoe helpt Solar Monkey installateurs in deze krappe markt?

Waarom zijn de energieprijzen nu zo hoog?

Allereerst: de torenhoge energieprijzen, hoe komen deze überhaupt zo hoog? Tijdens de coronapandemie zijn er stevige maatregelen genomen, maar nu deze voorbij zijn, is de economie weer aan het aantrekken. Dit betekent ook dat diverse industrieën de afgelopen tijd weer zijn opgestart en de vraag wereldwijd is toegenomen. Zeker nu er minder gas beschikbaar is door de oorlog in Oekraïne en het nog maar de vraag is of meerdere landen straks geen gas meer vanuit Rusland krijgen. Ook wanneer er geen verandering komt in de manier waarop we energie opwekken, is de kans groot dat de energieprijzen steeds hoger zullen worden.

Investeren in zonnepanelen

Veel consumenten investeren in zonnepanelen vanwege de hoge energieprijzen. Zelfs mensen die vooralsnog twijfelden, schaffen nu zonnepanelen aan. Uit het Nationaal Solar Trendrapport 2022 blijkt dat installateurs het drukker hebben dan ooit tevoren. En consumenten beseffen zich tegenwoordig maar al te goed hoe afhankelijk ze van energieleveranciers zijn en dat een overstap bij stijgende energieprijzen geen oplossing meer is. Juist in deze onzekere tijden besluiten steeds meer consumenten om zonnepanelen aan te schaffen.

Deze voordelen bieden zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen biedt consumenten diverse voordelen. Zo kunnen ze eenvoudig zelf hun energie opwekken en zijn ze niet meer afhankelijk van energieleveranciers. Ook heeft de stijging van energieprijzen niets te maken met stroom die afgegeven wordt door zonnepanelen. Consumenten profiteren van vaste lage tarieven. Grote kans dat je als installateur nu continu wordt ingezet om zonnepanelen bij consumenten te installeren.

Kies voor nul op de meter 

Maar laten we niet te vroeg juichen. Het plan kan nog stranden als het financieel niet haalbaar blijkt te zijn of niet uitvoerbaar wordt gevonden. Momenteel kan iedereen zijn mening geven over het plan via een internetconsultatie, deze argumenten worden meegenomen in de besluitvorming. Het btw-nultarief is prachtig nieuws voor de consument én de wereld, maar ondernemers op de zonnepanelenmarkt lopen hierdoor keihard tegen grenzen aan. De vraag naar zonnepanelen neemt gigantisch toe en die is nu al amper bij te benen.

Installateur? Ontdek de Solar Monkey software

De verhoogde energieprijzen zorgen voor arbeidskrapte en daardoor ben je als installateur razend druk. Solar Monkey kan jou bij deze verhoogde vraag ondersteunen met onze gebruiksvriendelijke en snelle software. Ontwerp eenvoudig een legplan of stuur binnen één minuut een offerte de deur uit. Vraag nu jouw demo of een vrijblijvend gesprek aan voor meer informatie!