De #1 software voor vakmensen

HERO & Solar Monkey: In synergie voor maximaal succes in de zonne-energiesector - ontdek de ideale combinatie van PV-planningssoftware en allesomvattend digitaal beheer voor je zonne-energiebedrijf.

Dit is HERO

HERO is een cloud-based software met een mobiele app waarmee vakmensen hun projecten en opdrachten eenvoudig digitaal kunnen beheren – van het eerste contact tot de uitvoering en facturatie. Dankzij de integratie met Solar Monkey kan je nu al je opdrachten soepel verwerken in HERO nadat ze tot in detail zijn gepland met de Solar Monkey software. Digitale planborden, documentbeheer, tijdregistratie en nog veel meer maken je administratieve werk eenvoudiger en helpen om al je processen duurzaam te optimaliseren. Zet vandaag nog de volgende stap in de digitalisering van je zonne-energiebedrijf met Solar Monkey en HERO!

De geschiedenis van HERO: van een makelaarsplatform tot toonaangevende vaksoftware

Verandering, voortdurende ontwikkeling en verbetering, en zichzelf steeds opnieuw uitvinden – dat zijn de hoekstenen van HERO’s geschiedenis. De software heeft een lange weg afgelegd en heeft zich ontwikkeld van een softwareoplossing voor het bemiddelen tussen vakmensen en eindklanten. Naarmate het aantal functies echter toenam, staat het nu als zelfstandige software voor vakmensen. Vandaag de dag mag HERO zich met trots marktleider noemen voor software voor vakmensen in de Duitssprekende landen. Maar het HERO ontwikkelingsteam leunt niet achterover: In voortdurende gesprekken met hun klanten ontwikkelt HERO de software dagelijks verder om klanten de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Wat maakt HERO zo krachtig

 • Simpel en intuïtief: Iedereen kan de HERO software direct leren gebruiken en begrijpen.
 • Alles in één: Log één keer in en krijg toegang tot alle applicaties.
 • Altijd beschikbaar: Met de HERO app heb je altijd en overal toegang vanaf elk apparaat.
 • Staat altijd voor je klaar: Je hebt 24 uur per dag toegang tot ondersteuning en HERO seminars maken snel een professional van je.
 • Geavanceerd en state-of-the-art: Van offerte tot betaling, HERO helpt je om je projectmanagement in het digitale tijdperk te brengen.
Hero and Solar Monkey partnership - Datei upload

Waarom de Solar Monkey & HERO samenwerking?

Verbinding – zo eenvoudig is het

De interface tussen Solar Monkey en HERO is beschikbaar voor alle bestaande klanten. Neem als klant van Solar Monkey en HERO contact op met de HERO klantenservice en de interface wordt voor je geactiveerd (tegen een eenmalige vergoeding voor de integratie). Je kunt dan je eigen PV-projecten aanmaken in de HERO-software en alle relevante informatie automatisch overdragen in beide programma’s.

 • Volledige levenscyclus: Complexe zonne-energieprojecten beheren, van het eerste contact tot de gedetailleerde planning en facturering.
 • Soepele integratie: Solar Monkey en HERO werken samen. Dit betekent dat je altijd een overzicht hebt van de huidige status van je projecten in beide softwareprogramma’s.
 • Geen handmatige overdracht nodig: Alle informatie, documenten en andere bestanden worden in realtime gesynchroniseerd.

Overzicht van HERO’s functies

1Digitaal project management

Digitaal project management

Met HERO kunnen projecten gedurende de hele looptijd digitaal worden beheerd – van het eerste contact met de klant tot de realisatie en facturering. De projectassistent helpt bij de planning en in het logboek wordt bijgehouden wie wanneer aan het project heeft gewerkt. Projectgegevens kunnen ook worden toegevoegd vanaf de bouwplaats, bijvoorbeeld via het mobiel uploaden van afbeeldingen.

Solar-Monkey-and-Hero-Partnertship
2Gestroomlijnde documentatie

Gestroomlijnde documentatie

In HERO kunnen vakmensen eenvoudig documenten zoals offertes en facturen maken met behulp van drag-and-drop en deze beheren op een centrale locatie in de cloud. Dit betekent dat de documenten altijd up-to-date zijn en nooit verloren kunnen gaan, een grote stap in de richting van digitalisering, weg van bestandssjablonen en mappen.

Solar Monkey and Hero - Documentation
3Verbeterde planning

Verbeterde planning

HERO heeft uitgebreide hulpmiddelen voor planning en personeelsbeheer. Zodra een taak is gepland, kunnen werknemers worden toegewezen met behulp van drag-and-drop. De planningen van werknemers worden gevisualiseerd in de bouwplaatsplanner, een digitaal planbord. Als de medewerker op locatie is, kan deze de mobiele tijd via de smartphone vastleggen en de werktijd direct op het project bijhouden met een digitale klok.

Solar Monkey and Hero - integration and planning
4Interfaces en gegevensformaten

Interfaces en gegevensformaten

Met behulp van verschillende interfaces, zoals IDS-Connect en Datanorm, kunnen vakmensen eenvoudig en automatisch artikelstamgegevens van fabrikanten en groothandels overbrengen naar de software. HERO heeft ook andere interfaces, zoals DATEV export (boekhouding), DAA-Connect (importeren van klantaanvragen), Aroundhome (leadintegratie) en UGL (online shop).

Solar Monkey and Hero - Project

Solar Monkey en HERO: een perfecte match voor zonne-energie-experts

Dankzij de interface tussen Solar Monkey en HERO kunnen gebruikers van beide softwarepakketten nu profiteren van de gecombineerde kracht van uitgebreid projectmanagement en gedetailleerde PV-planningssoftware. Met HERO kun je alle processen beheren, van het eerste contact tot de planning en facturatie – gedurende de hele looptijd van het project. Tegelijkertijd kun je gedetailleerde PV-systeemplanning beheren in Solar Monkey – handig en efficiënt.

Hoe ga je van start?

Het is heel eenvoudig om van start te gaan met de geïntegreerde softwareoplossingen van Solar Monkey en Hero. In slechts vier stappen kun je aan de slag:

 1. Meld je aan voor een gratis proefabonnement

  Begin met het aanmelden voor een gratis proefversie op de website van Solar Monkey of Hero. Deze vrijblijvende proefversie geeft je praktische ervaring met de software, zodat je de uitgebreide functies kunt verkennen en kunt beoordelen hoe het je bedrijfsvoering kan stroomlijnen. Bekijk tijdens de proefperiode ook de integratiemogelijkheden tussen Solar Monkey en Hero.

 2. Personaliseer je ervaring

  Als je je eenmaal hebt aangemeld kan je direct profiteren van de beschikbare aanpassingsmogelijkheden. Zowel Solar Monkey als Hero bieden een reeks instellingen om de software aan te passen aan je specifieke bedrijfsbehoeften en workflow. Gebruik deze fase om de ontwerpmogelijkheden voor zonne-energie van Solar Monkey te integreren met de projectbeheertools van Hero.

 3. Onboard je team en begin met projectbeheer

  Nu de software naar wens is aangepast, is de volgende stap het onboarden van je team. Laat je personeel kennismaken met zowel Solar Monkey als Hero door middel van trainingssessies waarin wordt uitgelegd hoe de software effectief kan worden ingezet. Dit zorgt ervoor dat iedereen vaardig is en klaar om de voordelen van de geïntegreerde oplossingen te maximaliseren.

 4. Bonus: gebruik maken van support en voortdurend leren

  Solar Monkey en Hero bieden uitgebreide support en hulpmiddelen als je tegen uitdagingen aanloopt of vragen hebt. Maak gebruik van deze services om je begrip en gebruik van de software te verbeteren.

Geïntegreerde oplossingen

Duurzame bedrijfsvoering

De missie van HERO is gebaseerd op de overtuiging dat energiezuinig projectbeheer van cruciaal belang is om op de lange termijn een wereld te creëren die het waard is om in te leven voor ons allemaal. Onze HERO partners willen een bijdrage leveren door vakmensen in staat te stellen hun volledige planning en administratie digitaal te beheren. Dankzij de verhoogde efficiëntie van processen kunnen meer projecten in minder tijd worden voltooid, waardoor de energietransitie wordt versneld. Tegelijkertijd draagt digitalisering natuurlijk bij aan een verbeterde milieuvoetafdruk voor bedrijven door papier en onnodige verplaatsingen te besparen.

Groene innovatie stimuleren

Solar Monkey’s samenwerking met HERO is gebaseerd op gedeelde waarden en een visie voor een duurzame toekomst. Door de software voor vakmensen van HERO te combineren met onze gespecialiseerde oplossing voor het plannen van PV-systemen, kunnen we het werk van onze klanten over de hele breedte aanzienlijk eenvoudiger, aangenamer en efficiënter maken. Deze samenwerking bevordert innovatie in duurzame praktijken, stimuleert de toepassing van zonne-energie in verschillende beroepen en draagt bij aan de wereldwijde inspanning om klimaatverandering tegen te gaan door gebruik te maken van technologie voor slimmere, groenere oplossingen.

Wat maakt HERO eenvoudig en intuïtief voor gebruik in de zonne-energiesector?

De HERO software is gemaakt om vanaf het begin eenvoudig en gemakkelijk in gebruik te zijn. Het ontwerp zorgt ervoor dat iedereen de software direct kan begrijpen en gebruiken, zonder een lange leercurve. Deze eenvoud strekt zich uit over alle HERO toepassingen, toegankelijk met één enkele login, waardoor het een ideale partner is voor Solar Monkey’s gedetailleerde PV planningssoftware.

Hoe zorgt HERO ervoor dat ik altijd en overal toegang heb tot mijn projectgegevens?

Met de HERO app heb je toegang tot al je projectgegevens en bestellingen vanaf elk apparaat, op elke locatie. Deze altijd beschikbare aanpak is cruciaal voor het beheren van zonne-energieprojecten onderweg, zodat jij en je team op de hoogte kunnen blijven en geïnformeerde beslissingen kunnen nemen, waar je ook bent.

Kan ik mijn bestaande software integreren met HERO?

Ja, HERO kan probleemloos worden gecombineerd met meer dan 1000 andere softwareprogramma’s dankzij de meer dan 15 interfaces die worden ondersteund, zoals IDS-Connect en Datanorm voor artikelstamgegevens, DATEV-export voor boekhouding en nog veel meer. Deze compatibiliteit maakt HERO een veelzijdig hulpmiddel voor vakmensen in de zonne-energiesector, dat in harmonie werkt met Solar Monkey voor een allesomvattende projectmanagementervaring.

Wat zijn de voordelen als ik HERO en Solar Monkey samen gebruik voor mijn PV-projecten?

De interface tussen Solar Monkey en HERO is ontworpen voor maximale synergie en biedt een compleet levenscyclusbeheer voor complexe zonne-energieprojecten, van het eerste contact tot gedetailleerde planning en facturatie. Door deze naadloze integratie worden alle informatie, documenten en bestanden op beide platforms in realtime gesynchroniseerd, waardoor handmatige overdrachten niet meer nodig zijn en je een uitgebreid overzicht hebt van de huidige status van je project.

Klaar om je zonne-energiebedrijf een boost te geven?

Ontdek de integratie tussen Solar Monkey en HERO.