Je kunt geen medium openen of je blik valt op een artikel over de arbeidsmarkt. De krapte is volgens het UWV zelfs een nieuw record. En dat betekent dat installateurs zich een slag in het rond werken om aan de gigantische vraag te voldoen en bovendien dat er flink wordt gejobhopt binnen de branche. Het gras is altijd groener… 

 

Door de bomen het bos niet zien

De continue instroom van offerteaanvragen, leverancierscontacten, lange werkdagen en het geswitcht van personeel komt het overzicht binnen je bedrijf meestal niet ten goede. De groeiende markt en beperkt personeel maakt het steeds lastiger om bij te houden met welke potentiële klanten je contact hebt. Hierdoor laat je kansen laten liggen omdat je simpelweg het overzicht verliest door de grote vraag en een potentiële klant voor een andere installateur kiest. En als je door de bomen het bos niet meer kunt zien kan dit de continuïteit van je bedrijfsvoering of zelf de toekomst van je bedrijf in gevaar brengen.

Meer overzicht met PipeDrive

Solar Monkey erkent dit probleem en is daarom actief aan de slag gegaan met een oplossing. Eentje waardoor installateurs het overzicht beter kunnen behouden. Daarvoor zijn we gaan samenwerken met één van de meest effectieve en gebruiksvriendelijke CRM systemen in de wereld: PipeDrive. Dit sluit aan bij onze visie: het niet complexer maken dan nodig is, zodat iedereen binnen je bedrijf effectief kan werken. De integratie van onze Solar Monkey software met PipeDrive is naadloos waardoor je gemakkelijk bijhoudt op welke stap van het proces je bent met een klant.

Betere klantrelaties & meer opdrachten

Met PipeDrive kun je beter het overzicht bewaren in al je klantcontacten, zodat je nooit meer vergeet een offerte te sturen, een klant te bellen of iets uit te zoeken. En daardoor loop je minder opdrachten mis én misschien nog veel belangrijker voor een duurzame bedrijfsvoering: je onderhoudt goed contact met al je klantrelaties. Gecombineerd met de slimme software van Solar Monkey maak je binnen één minuut een offerte en kun je jouw klanten binnen één uur een legplan én een accurate berekening van de opbrengst toesturen. 

Wil jij ook meer overzicht en daardoor meer klanten? Neem contact met ons op!

#SolarMonkey #Zonneenergie #zonnepanelen #PipeDrive #hernieuwbareenergie #CRM #installateur #app