‘Samen groeien met het bedrijf, als professional en als individu’ – Mehmedali Karakaya

Het is wederom tijd om een onmisbaar deel van ons team aan jullie voor te stellen. Deze blog is het de beurt aan Mehmedali Karakaya, onze business analyst. Lees hier om erachter te komen hoe wij Mali kennen. 

 

Zou je jezelf willen voorstellen?

Ik ben Mali, officieel Mehmedali, Karakaya. Ik ben 26 jaar en ben geboren en getogen in Turkije. Mijn ouders komen echter niet oorspronkelijk uit Turkije. Ze zijn geboren in Bulgarije, en een paar jaar voordat ik werd geboren, migreerden ze naar Turkije. Ik geloof dat doordat mijn ouders migreerden en ikzelf op jonge leeftijd over meerdere culturen leerde, ik een passie voor interactie met verschillende culturen heb ontwikkeld.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van een goed gesprek met mensen, ongeacht het onderwerp. Zolang ik een goed gesprek kan voeren, ben ik tevreden. Verder hou ik enorm van reizen, vooral kamperen en backpacken. In de natuur zijn en nieuwe plekken ontdekken zijn een groot deel van mijn interesses.

Als ik geen goede discussie heb of niet op reis ben, geniet ik van het doen, kijken en praten over vele soorten sporten. Ik speel nu ook al bijna twee decennia piano en maak composities als ik echt in de zone kan komen.

Wat doe jij precies voor Solar Monkey?

Mijn rol is business analytics, wat betekent dat ik de financiële prestaties van het bedrijf zal volgen en proberen te verbeteren. Daarnaast is het ook mijn taak om bruikbare inzichten te genereren voor de verschillende kringen die we hebben om datagestuurde besluitvorming te vergemakkelijken. Aangezien we heel snel groeien, is het handig om beslissingen te kunnen nemen op basis van cijfers in plaats van alleen op gevoel.

Hoe ben jij bij het team terechtgekomen?

Ik heb al langer een grote passie voor duurzaamheid. Verder had ik een groot verlangen om in het softwaredomein te werken. Solar Monkey bood me een unieke combinatie van beide, het versnellen van de transitie naar zonne-energie via een softwareoplossing. Zo kwam ik als stagiaire bij het team terecht. Nu het bedrijf snel aan het opschalen is, is er grote behoefte aan analytische ondersteuning en daarom zit ik hier nu als fulltimer.

Als iemand die dit leest houdt van vrijheid, zinvol werk en leuke collega’s: dan ben je bij Solar Monkey aan het juiste adres!

Wat zijn je eerste indrukken van het team?

Ons recruitment team heeft geweldig werk geleverd door ervoor te zorgen dat ons team bestaat uit allemaal superaardige en slimme mensen, zowel op kantoor als online. Ik geloof oprecht dat ik veel van mijn collega’s kan en zal leren, zowel op professioneel als sociaal gebied, terwijl ik mijn eigen perspectief ook deel.

Wat vind jij tot nu toe het leukste aan Solar Monkey?

Wat mij vooral opvalt, is de horizontale organisatie in het bedrijf en hoe goed die is opgezet. Ik geloof dat het efficiënter werken mogelijk maakt en de werknemers in staat stelt om eigenaar te worden van het bedrijf met zijn doelstellingen en waarden. Persoonlijk geloof ik dat dit tot groot succes heeft geleid. Ik ervaar de organisatie als transparant, geloofwaardig en benaderbaar.

Hoe zie jij je avontuur bij Solar Monkey voor je?

Ik kwam bij het team in extreem interessante tijden. We zijn bezig met internationale expansie en organische maar snelle groei. Ik stel me hier een soortgelijk avontuur voor mezelf voor. Ik zou graag samen met het bedrijf groeien, zowel als professional en als persoon. Ik heb het geluk dat ik een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst dankzij de begeleiding, vrijheid en ownership die ik krijg bij Solar Monkey!

Wat zou jij tegen potentiële nieuwe Monkeys willen zeggen als zij dit lezen?

Als iemand die dit leest houdt van vrijheid, zinvol werk en leuke collega’s: dan ben je bij Solar Monkey aan het juiste adres! Om nog maar te zwijgen van de leuke evenementen, de remote-friendly cultuur en een team dat bestaat uit mensen van over de hele wereld!

Openstaande functies

Ben jij na het verhaal van Mali ook geïnspireerd en wil jij weten welke functies wij binnen ons team op het moment open hebben staan? Klik dan op de link hieronder!

Vraag nu je gratis demo of een vrijblijvend gesprek aan 👇

Lees verder

Hoe beïnvloedt warmte de prestaties van zonnepanelen?

Hoe beïnvloedt warmte de prestaties van zonnepanelen?

Met de komst van de zomer stijgt de temperatuur drastisch, dit komt vooral door het grote aantal uren zon dat we op de dag hebben. We zijn geneigd te denken dat zonnepanelen minder opladen als het bewolkt is, maar is dit waar? De prestaties van fotovoltaïsche panelen...

Fotovoltaïsche laadregelaar voor batterijen

Fotovoltaïsche laadregelaar voor batterijen

Met de trend in 2021 om batterijen te integreren in installaties voor eigen verbruik, is het belangrijk om het belang van een fotovoltaïsche regelaar en zijn functies te kennen, dus...   Wat is een fotovoltaïsche laadregelaar? Zoals de naam al doet vermoeden, is...

Meer overzicht, meer klanten

Meer overzicht, meer klanten

Je kunt geen medium openen of je blik valt op een artikel over de arbeidsmarkt. De krapte is volgens het UWV zelfs een nieuw record. En dat betekent dat installateurs zich een slag in het rond werken om aan de gigantische vraag te voldoen en bovendien dat er flink...

Van tijdrovend naar tijd over!

Van tijdrovend naar tijd over!

Het lijkt wel alsof heel Nederland in één keer overstag is gegaan, want zonnepanelen zijn niet aan te slepen. En datzelfde geldt voor installateurs die de arbeidsmarkt instromen. De schoen wringt niet, maar hij knelt. En toch wil iedereen het liefst zo snel mogelijk...

Wat brengen je zonnepanelen op?

Wat brengen je zonnepanelen op?

Verduurzaming is hot en happening. Maandelijks proberen bijna 5000 mensen op Google te achterhalen wat de opbrengst is van zonnepanelen. Wij hoeven jou niet vertellen dat dit verschilt per paneel, per dak én per dag. En toch wil jij je klanten ook enige zekerheid...

Prijs mogelijkheden

Prijs mogelijkheden

Elke klant is anders, dus je moet elke klant op zijn eigen manier benaderen. Het gaat er niet alleen om hoe je met klanten communiceert, maar ook bij het vaststellen van de prijs van hun zonnepanelen systeem. Maar hoe kan je verschillende berekeningen gebruiken voor...

MijnEnergieWens.nl

MijnEnergieWens.nl

MijnEnergieWens.nl groeit ook in de breedte Innovatie is cruciaal voor onze solar businessMassimo Hoogerwerf, Sales Manager bij MijnEnergieWens.nl, ziet veel kansen voor groei in de competitieve solarmarkt. Innovatie, service en slimme partnerships zijn daarvoor enorm...

Net zero systemen

Net zero systemen

Drie essentiële stappen om tot ‘net zero’ te komen   Klanten willen een ontwerp van een zonnepanelen systeem dat perfect aansluit bij hun wensen en behoeften. En dan hebben we het niet alleen over het uiterlijk, maar vooral over hun verbruik behoeften. Een ‘net...